lunes, 30 de mayo de 2016

LES AGUDES I EL TURÓ DE L'HOME

DADES ÚTILS:
  • Lloc de Sortida: Trencant de Coll de Te
  • Lloc d'Arribada: Trencant de Coll de Te
  • Distància recorreguda: 11,45 km
  • Temps amb parades: 3h 22min
  • Desnivell positiu: 655 metres
  • Desnivell negatiu: 655 metres
  • Dificultat: Fàcil 
 
Perfil d'elevació

 Web del Parc Natural del Montseny: Clica aquí
                                                              Clica aquí


 COM ARRIBAR AL LLOC DE SORTIDA DES DE VIC:


DESCRIPCIÓ DE LA RUTA:

La caminada d'avui comença just al costat de la carretera BV-5114, uns dos quilòmetres abans d'arribar a Santa Fe del Montseny. Nosaltres hem deixat el cotxe aparcat  a l'inici del camí ample que ens portaria a Coll de Te. El camí de pista és força ample i es pot aparcar sense cap problema.

Cartell indicador
Lloc de sortida

Un cop hem aparcat tenim que atravessar la carretera i seguir un camí estret que puja serpentejant pel mig del bosc. Des de bastant el principi del camí anirem trobant marques vermelles als arbres, les qual haurem d'anar seguint. De tant en tant, també hi ha petits cartells indicadors que ens marquen la direcció a seguir.

Marques als arbres


Al km 1 aproximadament, ens trobem amb una pista una mica més ample. Nosaltres la seguirem direcció a l'esquerra, perfectament indicat. Mig quilòmetre més endavant ens trobem amb la Font de Briançó. Un racó molt agradable i fresc.

Inici del tram de pista

Font de Briançó


Seguim el camí que puja just per darrera la font. En aquest moment ens trobem amb un encreuament. Si seguim a l'esquerra anirem de dret al Turó de l'home. Nosaltres decidim seguir pel camí de la dreta que ens portará primer a Les Agudes.. El camí es segueix enfilant pel mig del bosc. De tant en tant hi ha alguns clars que ens permeten gaudir d'unes vistes exepcionals de les torres del Turó de l'home i de l'embassament de Santa Fe. Avui la boira que s'exten a sota nostre no ens permet allargar gaire la vista, però tot i així té el seu encant.

Encreuament dels dos cims

Vista del pantà de Santa FePassat el km 2 ens trobem al coll previ al cim de Les Agudes. A aquest punt hi haurem de retornar després de fer el cim ja que haurem de passar per aquí per anar cap al Turó de l'home. Aquí es troba l'encreuament amb un dels camins que puja des de Sant Marçal.

Última pujada fins a Les AgudesAixí dons, enfilem els últims 50 metres de desnivell a traves d'un sender ple de roques. Un cop al cim de Les Agudes (1706 metres), de nou les vistes son espectaculars. Ens hi trobem força gent. El dia és radiant al cim tot i que hi ha boira a cotes més baixes.

Cim de Les Agudes


Després d'estar-nos uns 10 minuts al cim hem reculat fins arribar al punt descrit anteriorment.

Un cop allà, hem seguit de nou uns cartells indicadors que ens porten al cap d'1,5 quilòmetres al segons cim del dia. Aquest quilòmetre i mig transcorrer per una carena molt ample. Des d'aquí les vistes al Matagalls son exepcionals. Uns 200 metres abans d'arribar al Turó de l'home arribem a Coll Sesbasses. Aquí creuem una carretera asfaltada on no paren de passar-hi ciclistes. Temps enrere era permès pujar fins aquí amb cotxe.

Les Agudes de lluny

El Turó de l'Home al fons

Matagalls

Turó de l'home a sobre Coll Sesbasses

Fem la última pujada decidida fins al cim del Turó de l'home (1706,4 metres). Un cop a dalt bufa força vent i decidim no entretenir-nos-hi massa. No cal dir les precioses vistes que ens hi hem trobat.

Refugi des del Turó de l'home


La baixada la farem de nou per un camí perfectament indicat. El que ens portarà a Passavets. Aquest camí de baixada comença just a peu de carretera al costat d'unes antenes que hi ha.

Inici de la pista de baixadaEl camí baixa fent ziga-zaga perdent desnivell força ràpidament. És un camí força ample i bastant ombrívol. Aquest ens porta fins a la Font de Passavets ja al km 8,2. Aquesta font queda al costat de la carretera que va a Santa Fe, a pocs metres d'un aparcament habilitat.

Font de Passavets


Des d'aquest aparcament i creuant la carretera seguirem un cartell indicador de Can Casades que ens portarà fins a Santa Fe un quilòmetre més avall a través del bosc i anant paral.lels a la carretera.

Un cop arribats a Santa Fe fem una petita volta. Hi ha un aparcament molt gran, un hostal restaurant i un punt d'informació de la zona.

Des d'aquest punt anirem direcció a la Font del Frare. Petit indret molt concorregut on hi hem trobat un bon nombre de gent. Seguim unes passarel.les i que hi ha i uns 100 metres més endavant ens trobem amb un encreuament de varis camins. Nosaltres agafem el de més a l'esquerra. El camí va pràcticament paral.lel al que hem baixat i en un quilòmetre i mig ens porta de nou al cotxe.

Font del Frare


Excel.lent volta on hem pogut gaudir d'unes visites privilegiades del Parc Natural del Montseny des de dos dels tres cims més elevats del parc.

Mapa track, més informació i fotos: Clica aquí


Powered by Wikiloc

No hay comentarios:

Publicar un comentario